lördag 27 april 2013

Min fredagkväll

Ja inte gick den i en viktväktares tecken, men det var gott!

Jag och sonen hade grillpremiär här hemma. Med tanke på att det är så gott så kan man ju undra varför jag aldrig grillar på vintern. Men det kanske är därför det blir lite extra gott nu när det blir "premiär".
Enkel, men supergod meny: Grillad ytterfile, fetaostsallad och tsatsiki.
Till efterrätt åkte det ner en HEL chokladkaka Lindt mint intense. Jag älskar mintchoklad, men det är helt hopplöst. Sockret triggar igång demonerna så även om jag är proppmätt så kan jag inte sluta äta... Men men, ny dag idag....

Senare blev det soffäng o film och jag slockande fint innan filmen var slut....o det i sin tur blev en sömnlös natt. Somnade nog inte förrän framåt femtiden. Men jag klev väl inte ur sängen förrän halv tolv idag ;)





onsdag 24 april 2013

Gjorde godaste pastasåsen igår...

 SÅ enkelt, snabbt och SÅÅ gott!!
När jag hade ätit upp en portion igår o hade en kvar (tills idag) hade jag fullt sjå att hålla mig så jag inte skulle äta upp den oxå. Som TUR var hade jag bara kokat pasta till en portion... Annars hade det nog varit kört.
En pastasås helt i min smak! Varför har jag väntat så länge på att göra just den här??


 2 port. - 7 pp/port

1 schalottenlök
1 tsk margarin
2 dl creme fraiche 15%
1-2 tsk skaldjursfond (Bong Touch of Taste)
1 tsk chilisås
½ dl hackad dill
½ tsk salt
½ krm cayennepeppar
1 krm svartpeppar
170g kräftstjärtar

Hacka löken fint och fräs den mjuk i margarin. Häll i creme fraiche, fond, chilisås, dill och kryddor. Koka några minuter. Lägg i  kräftorna och låt dem bli varma (ej koka!)
Servera med nykokt pasta (extra pp för det).

Hur gott som helst!!

onsdag 17 april 2013

En liten uppdatering...

Ja, jag kämpar fortfarande på med mina points... Håller min vikt någorlunda stabilt. Sköter mig i veckorna o spårar ur på helgerna... Ungefär som det ska vara. I alla fall i mitt liv =)
Jag powerwalkar flera gånger i veckan o då oftast nån mil/gång. Har även smugit in lite jogging i mina promenader. Hade ju som mål att orka jogga en halvmil innan midsommar, men kan faktiskt skryta med att jag klarat det redan nu. Visserligen bara EN gång, men ändå. Det är bra gjort för att vara mig. Jag har aldrig nånsin klarat det tidigare.

Jag tänkte jag skulle uppdatera o rensa ur lite i mina kolumner till höger. Snygga till det lite så man får en bättre översikt.
Min viktminskningsresa är ju egentligen slut så jag tänkte sammanfatta den lite bättre.
Även min målvikt som har ändrats under resans gång. Nu tror jag att jag landat lite o vet vad jag vill väga.
MITT mål är att hålla mig under 80kg. Punkt.
Nu säger ju "kravet" på min bukplastiskoperaton att jag får väga max 79kg. Det är kämpigt, men jag ligger under o pressar hela tiden ;)
Idag när jag ställde mig på vågen visade den 78,4kg. Helt ok.

Ibland får jag för mig att jag ska gå ner till 75kg, bara för att. För att känna hur det känns.
Men kommer fram till att det inte finns nån anledning. Jag trivs med den vikten jag har nu.
Jag ska försöka komma igång med lite styrketräning o se om det går att tajta till allt fluff på kroppen. ska bara hitta den motivationen...

Och våren är äntligen här!! Visst är det underbart! Idag blåser det visserligen storm ute, så det är inte så lockande att gå ut. Men det går åt rätt håll! Sommar i sikte!!

Ha de fint!