torsdag 26 juli 2012

Sådärja..

...och nu visade även vågen resultat på mina dåliga mat- och dryckesval. Men jag deppar inte ihop för det. Jag tar det - det är semester!

86,5kg visade vågen idag. Bra jobbat, eller hur? +2kg sen förra veckan!

Kanske ska minska ner liiiite på gosakerna...?

Hade tänkt mig en tur till nån badstrand idag, men jag är oerhört kräsen när det gäller bad och väder. Det får inte vara några moln, inte ens några tussar, o helst inte under 25 grader i luften. Stekande sol hela tiden alltså. Vi får se vad det blir av dagen, för envisna tussar visar sig på himlen. Får ta det lite som det kommer. Åker jag inte iväg lär jag åtminstone tillbringa min tid UTE....

Ha en fin dag!

onsdag 25 juli 2012

Äntligen sommar på riktigt!

Igår kväll tog jag en tur med en bunt goda vänner till Vadstena. Magnus Uggla spelade i Vadstena slott, men vi hängde utanför. Vad mycket folk! Hela parken vid Vätterns strand var knökafull!
Vi hade med oss picknickkorg o lite vin o bara möööös!

Idag hade jag premiär med frukost på uteplatsen. 22 grader i skuggan kl.9. Underbart!
Inte världens bästa frulle, men vad sjutton, det ÄR semester...
Vitt fluffbröd, dansk salami, coleslaw och galiamelon. Smakade riktigt gott! =)


Vädret ser ut att bli ännu finare idag, så fint att jag helst bara planar ut på en filt i solen. Och det är precis vad jag ska göra!

Ikväll blir det nog en tur in till Linköping med ett par goa vänner, sätta sig på en uteservering, sippa på ett glas rött o bara myyysa!

Ha en underbar SOMMARDAG!!

måndag 23 juli 2012

Nu har jag varit "smal" i ca 2½ år...

Ja, enligt BMI är jag fortfarande överviktig(BMI 26,8), men jag känner mig rätt normalviktig (om man bortser från fluffet på magen).

Men....trots att jag är van att se mig själv i spegeln och faktiskt tycka att jag är rätt lagom så reagerar jag fortfarande när jag ser bilder på mig själv i helfigur med att "jäklar vad jag ser smal ut?!" På nått vis bråkar några demoner med mig om att jag är fet. Knepigt!

Som igår när jag såg kort på mig o syrran. Jag har ju alltid varit den jättetjocka och syrran smal o fin. Men jösses, det är ju inte sååå stor skillnad längre. Ok, jag väger ca85kg(inkl 2-3kg fluff på magen), hon väger...hmm, jag gissar på 65-68kg nånstans. Hon är 6cm kortare än mig.
Det känns som vi båda är inom ramen "normalvikt". Overkligt fast ändå inte....
Och jag kommer aldrig att vilja vara lika smal som henne eftersom min hud har tagit stryk av tiden som tjock och inte vill dra ihop sig riktigt. Jag kommer se ut som ett russin de luxe som jag skulle gå ner 10-15kg till, förmodligen.

85kg. Övervikt. Men är jag tjock?
Jag har nog gett upp tanken på att jag ska sluta reagera när jag ser bilder på mig själv. Kanske är det bra? Det är kanske ett sätt att vara på sin vakt så jag inte går upp alla kilona igen?

120-125kg. Skitfet. Aldrig mer, med tanke på hur mycket bättre jag mår nu än då...

söndag 22 juli 2012

Skön & rolig helg!

I fredags blev jag bortbjuden på middag o hade en riktigt mysig kväll =)
Igår var det dags för grillfest med en bunt vänner, bekanta och helt okända. Jättekul kväll och vi hade tur med vädret. Lite sent blev det ju "som vanligt". Var hemma och låg i min säng halv sex imorse och då hade vi avverkat grillning, utgång med dans och efterfest. Puh!
Men jäklar vad kul det var!!

Idag körde mina nära & kära upp mig ur sängen redan halv elva. Puh igen! En dagstripp till Gränna och Visingsö med mamma, syster och systerdotter. En mysdag med mat, glass o bara strosa runt. Härligt!! <3

Var hemma vid sjutiden ikväll och planade ut i soffan med en påse cheezeballz, en kexchoklad och pepsi max. Hur t r ö t t som helst!!

Igår innan det var dags att bege sig till grillfesten

Tjejsnack i baksätet på väg till Gränna/Visingsö

Kära syster och jag <3

Me!


Söta systerdotter

Kvällsmat

Imorrn är det nog dags att räkna lite points igen. Kanske skulle testa på det där med powerwalk oxå? Enligt runkeeper i mobilen är det snart en månad sen jag gick en mil. Ajjabajja!!

torsdag 19 juli 2012

Jag är så nöjd...

Sprang förbi Gina Tricot förra veckan och hittade en virkad tunika/klänning som jag blev kär i. Men jag blev snål och hängde tillbaka den. Dels så tyckte jag att den var dyr och dels så har jag fortfarande lite svårt att "visa upp" mitt flubb på underarmarna.
Men....jag kunde inte släppa den.
Så när jag även dagen efter hade vägarna förbi Gina så hoppade jag in o köpte den. Även ett rosa linne att ha under. Bleka jeans till det så kändes det somrig =)

Så nu har jag posat lite framför spegeln... Bara jag håller ner armarna så syns inte flubbet så mycket =)

 Trots att jag fortfarande var i dyraste laget (300kr - hur kommer den hålla formen efter tvätt?) så är jag supernöjd.
Så nu väntar jag in sommaren så jag kan ha det på mig....


onsdag 18 juli 2012

Smyger neråt

Gömde väga mig igår, men idag kom jag ihåg att ställa mig på vågen när jag klev ur sängen.

-0,5kg

Ja, men tanke på att jag fortfarande inte räknar points eller rör på mig (fortfarande problem med halsen och hostar) så får jag säga att jag är nöjd med resultatet.

Nu är det bara 0,3kg kvar tills jag når vikten jag hade när jag kom i mål på min viktresa i början på 2010. Känns bra, men jag vill fortfarande ner till "under 80kg".
I det stora hela är jag väldigt nöjd med att jag klarat vikten så pass bra som jag gjort. Visst har jag tappat fokus emellanåt, men jag har lyckats styra upp det innan det har gått för långt.
Kulmen nådde jag nog i vintras då jag toppade på 91,7kg! Över 90-strecket igen! Skärpning!!

Det här halvåret har varit ostadigt och jag har blivit "mobbad" på jobbet för att jojobanta(med glimten i ögat såklart). Dags att visa dom var skåpet ska stå o se till att jag kommer ner till mitt mål??

Mitt semestermål var ju att gå en mil varje dag. Starten kunde ju inte börja sämre med världens halsont och hosta, men nu börjar jag repa mig så i slutet på denna vecka borde jag vara igång.

Ha det gott i vårt fina(?) sommarväder! =)

onsdag 11 juli 2012

Tydligen nånting rätt med att göra allt fel..

Vet inte om det är förkylningen och hostan som tar så mycket energi.
Jag kanske inte äter så jäkla mycket, men det blir helt fel saker... Glass, rostade mackor, oboy, godis, snacks.

Trots detta så har jag gått ner. Inte mycket, men det känns som det borde visa plus.

-0,3kg

Mitt mål att börja ett nytt liv på semestern har fått sig en törn kan man väl säga.
Gå en mil om dagen och räkna points. Jag gör inget av det. Sover när jag inte hostar sönder lungorna och slappar mest i soffan o äter onyttigheter.
MEN, så fort förkylningen och det onda i halsen är borta så kör jag igång. Jag LÄNGTAR!! Väldigt längesen jag tog en milsrunda nu...

Håll nu tummarna för mig så inte denna förkylning blir långdragen!

måndag 9 juli 2012

Startar upp semestern med en brakförkylning

Bra jobbat!
Det blir liksom belöningen för hela årets slit ;)
Inte så kul kanske, men jag är iaf LEDIG!

Trots en hostig helg så har den varit toppen.
I fredags åkte jag ut med jobbet på sjön. Lite av en tradition som vi göra varje år.
Ses på eftermiddan, tar en tur på Sommen och så landar vi på Torpön och käkar mat. Är det mycket folk i hamnen så brukar vi fara vidare till nån ö. Men i år var det lite halvrisigt väder så det var inte så mycket annat folk som ville få plats i hamnen så vi låg kvar hela kvällen.
Jättetrevligt!

I lördags tillbringade jag kvällen tillsammans med vänner. Var o en tog med lite smått o gott och så dukade vi upp buffé hemma hos A-L.
Vädret var med oss och vi kunde sitta ute i hennes trädgård med utsikt över svartån. Jättemysigt.
Lite senare åkte vi iväg på dans ute i skogen, men då kom regnet o hälsade på så det blev lite avslaget

Nu ska jag snabbt bli kvitt min förkylning så jag kan njuta av min semester fullt ut. Har inget planerat förutom några grillfester och en kryssning i slutet på juli.
En lugn o skön semester får det bli!

Kram!

onsdag 4 juli 2012

Överraskande resultat?

Efter den senaste veckan av svullande och ingen motion så visar vågen minus?
När kommer bakslaget?

85,3kg / -1,3kg

Nöjd, men obegripligt.

Nu ska jag ut o njuta av det toppenfina sommarvädret som det bjuds på! Härligt!