onsdag 19 maj 2010

Kommit igång med träningen

Ja, en vecka senare än vad jag utlovade i ett tidigare inlägg så har jag nu förnyat mitt gymkort(i måndags). Autogiro, bindningstid 12mån. Ingen återvändo. Nu jävlar!

Igår körde jag ett styrkepass, gick igenom alla muskelgrupper och hade även ett kortare konditionspass. Underbart! Sååå jäkla skönt med dessa endorfinkickar!
Jag förstår verkligen inte varför jag får mina svackor överhuvudtaget, med tanke på hur bra jag mår när jag tränar...

Idag har jag träningsvärk i varenda muskel på kroppen. Trotsade det och tog en tur i spåret. Blandat med promenad och löpning. Underbart skönt det oxå...

Åskvärme ute idag och det märks att det vankas sommar snart... LOVELY!!

söndag 16 maj 2010

Min nya kärlek...




Såg den för några veckor sen på VILA, blev förälskad, men blev snål... Kikade in igår igen och då hade de bara några stycken kvar. Provade den och blev kär... Kunde inte låta bli att köpa den...
=)

fredag 14 maj 2010

Ordningen återställd!

Vägde mig idag och vågen visade 84,2kg
Det är vad jag vägde som minst i början på mars.
Ordningen återställd!!

Nu ska jag ner till "bukplastikmålet" först o främst, 82kg.
Sen ska jag ner till 80kg för att ha lite marginal.
Tanken är att jag ska guppa runt på 80-82kg innan operation. Då väger jag ju i praktiken egentligen ca78-80kg eftersom 2kg är ungefär vad jag tror kommer tas bort på op.


Känns riktigt bra nu faktiskt....

torsdag 13 maj 2010

Pastsås med kyckling, spenat och soltorkade tomater

Underbart god pastasås! Prova!

4 port

150 färsk spenat
1 grillad kyckling - 12 points
2 vitlöksklyftor
8 marinerade soltorkade tomater (Ridderheims i vitlöksmarinad) - 12 points
smör till stekning (jag räknar aldrig med fettet i mina points, men jag snålar lite på det - lägg till om du vill)
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
3 dl Kelda matlagningsgrädde 15% - 13 points /eller/ Milda mini mat - 6,5 points

Grovhacka den färska spenaten. Skär kycklingen i små bitar. Skala och finhacka vitlöken. Grovstrimla tomaterna. Stek tomaterna och spenaten i lite smör. Rör i vitlök och grädden. Låt det koka ihop i några minuter. Lägg i kycklingbitarna och låt de bli varma, smaka av med salt & peppar.

Servera med färsk pasta.

Kelda matlagningsgrädde 15%
37 points
9 points/port
Med duoval Pasta= 13 points

Milda mini mat 7%
30,5 points
7,5 points/port
Med duoval Pasta= 11,5 points

Källa: Matplatsen

tisdag 11 maj 2010

Fortfarande på banan....

Härligt härligt!!

Ja, det går som tåget fortfarande. Jag har fokus och inspiration. Fan, vad skönt det känns!

Sen slog det mig igår att när jag skärper mig och fokuserar, så ökar jag kvalitén på maten. Jag "festar till det" mer och det blir både bättre och godare mat...och framför allt, NYA smaker.
När jag är inte är på banan så blir det slentrianmässigt enformigt... makaroner och falukorv. Inget fel på den maten alls, det mättar men det blir ju inte direkt nån överraskning för smaklökarna ;)

Jag har den senaste veckan suttit o kikat igenom recept, sparat ner det som jag vill testa osv. Precis så gjorde jag under hela min viktnedgång förra året när jag var fokuserad.
Det ger mig inspiration och det blir lite roligare...

Igår gjorde jag Fetaostbiffar i medelhavssås som jag hittat hos www.56kilo.se
Jättegott!

Fetaostbiffar i medelhavssås, 6 port
7,5 points/port

Biffar:
600 g 10% nötfärs
100 g 23% feta
Halv kruka färsk basilika
2 vitlöksklyftor
1 ägg
En skvätt matgrädde
Salt, peppar, Knorr Pizza och Pastskrydda

Sås:
1 burk Creme Bonjour Cuisine tomat och medelhavsörter
2 dl matgrädde
½ dl vitt vin
salt, peppar
1 köttbuljong
2 finhackade scharlottenlökar stekta i samma fett som biffarna.

Gör biffarna och stek dem i smör. Tag upp biffarna och stek löken, låt löken rinna av på hushållspapper och torka av pannan. Lägg tillbaka löken och lägg i ingredienserna till såsen, koka upp och lägg sedan i biffarna igen och låt puttra under lock ett tag.



Nu kan jag knappt bärga mig tills det är dags för middag igen då det står en matlåda från igår och väntar på mig i kylen =)

lördag 8 maj 2010

Tack!

Tack så hjärtligt för era kommentarer!

Era kommentarer, sen här bloggen och andras "viktbloggar" har betytt massor för mig under min resa. Jag har fått dela med mig av mina framgångar och fått beröm. Jag har fått gnälla och vara frustrerad och fått pepp. Jag har fått höra att jag inspirerar andra och det har inspirerat mig ännu mer.
Anledningen till att jag inte skrivit här beror på att det har känts jobbigt att inte få tillbaka fokus. Att behöva erkänna det gång på gång blev en ursäkt att låta bli att skriva. Helt fel såklart...

När jag bestämde mig för att jag landat på målvikt och i samband med detta fick tillbaka mitt jobb, som i sin tur ledde till bättre ekonomi, så fick jag hjärnsläpp. Jag "firade" på alla möjliga sätt och naturligtvis genom att stoppa nått i munnen. Mer mat, fel mat, godis, vin... Jag tyckte att jag var värd detta firande. Jag tycker det fortfarande, men jag måste tänka om. Jag måste lära mig att fira på andra sätt.
Jag har under flera år haft problem med depression, dålig självkänsla och dåligt självförtroende. Under min viktresa har jag jobbat otroligt mycket med mitt tänk, om hur jag värderar mig själv osv. I samma takt som kilona försvunnit så har mitt självförtroende kommit tillbaka, jag KAN!! Självkänslan att jag är NÅGON och att jag har ett VÄRDE precis som alla andra har ökat. Till viss del beror det nog på kilona, men hur man tänker om sig själv är det allra viktigaste för välmåendet!

Bättre självkänsla, bättre självförtronde, bättre ekonomi och att jag mår toppen rent allmänt psykiskt OCH fysiskt har lett till att jag har sökt upp gamla och nya vänner. Fått ett större umgänge och de senaste månaderna har varit en enda stor fest...och det har i sin tur skapat plus på vågen.
Jobb i veckorna och party party på helgerna, ibland både fredag och lördag. Nattamat, dagen-efter-pizza, snacks och godis....det håller inte.

Jag mår toppen, har jätteroligt men jag har tappat fokus på vikten. Nu har jag satt ner foten....igen.

OCH...!!
Den senaste veckan har jag fått tillbaka mitt fokus. Hoppas jag!
Man kan väl säga att jag gått på avgiftning denna vecka. Försökt att tänka mig för, tacka nej till diverse godsaker osv. Inget godis, bara bra mat och inget vin i helgen. På måndag ska jag börja fylla i mina points!
Jag vägde mig i måndag och jag vägde mig idag och har gått ner över ett kilo på dessa dagar. Känns skitgött!

På måndag ska jag gå ner till gymet och förnya mitt gymkort. Det har varit lite sisådär med träningen. Jag hade en förhoppning att jag skulle ge mig ut i spåret utomhus istället för att springa på löpbandet inomhus. Men det har inte gått så bra och jag saknar styrketräningen...

Dagens vikt: 85,3kg
Nu jäklar ska jag ner till 80-82kg innan semestern!

Ja, det var lite från mig i lördagssoffan!

KRAM!