tisdag 31 mars 2009

Det blev inte riktigt som jag tänkt mig....

Var på föetaget och lämnade mitt CV. Men personalchefen var upptagen just då så han hälsade att jag kunde lämna mitt CV där så skulle han hämta upp det senare.
Min tanke innan var att jag skulle återkomma om han inte var anträffbar, men just då kändes det så fånigt att säga "nä, jag kommer tillbaka senare och försöker igen" eller nått..
Dumt!!
Men jag får väl försöka rädda situationen genom att ringa tillbaka om ett par dagar och försäkra mig o att han fått mitt brev.

Mötet med psykologerna gick bra. De var jättetrevliga och det kändes bra i magen när jag gick därifrån. Lite pirrigt komer det att bli på måndag för då kommer jag träffa de andra som ska ingå i gruppterapin. Men jag tror det blir bra. Gruppterapi är nått helt nytt för mig, men jag har bara hört positiva saker. Skulle ni mot förmodan upplevt/härt tvärtom så skriv inte det här =) Jag vill bara ha positiva ögon på det här....

Och nu till mitt lilla dilemma.
Ska jag gå korta långrundan 6km, långa långrundan 7km eller gå hem till mamma 4km, vila och vara social en stund och sen gå hem 4km.
För en promenad SKA jag gå....frågan är bara vart.

På schemat idag....

  • Frukost
  • Dusch
  • Åka till ett företag och lämna in ett CV personligen. Pratade med personalchefen igår på telefon och han tyckte jag skulle komma dit så vi kunde säga hej.
  • Lunch
  • Åka till en psykolog för en första träff. Tänkte ta tag i min självkänsla på allvar nu....
  • Gå långrundan i eftermiddag/kväll

Så håll tummarna för att personalchefen får ett gott intryck när han träffar mig.
Och så hoppas jag att psykologerna jag träffar idag känns rätt.

måndag 30 mars 2009

Tråkdag idag oxå...

Orkar inte ta tag i saker. Det finns massor att göra egentligen, sånt som jag tjatat om att jag inte har tid med när jag jobbade.

Det enda jag har gjort idag är att jag gått en promenad med en kompis. Det var visserligen jättetrevligt och jag trodde jag skulle få energi till nått annat efteråt. Men nä.... Har tittat på tv, surfat, tittat på tv, surfat, tagit matlåda från frysen och värmt.

Imorrn måste jag verkligen rycka upp mig!!

Jo, förresten. Jag har ringt ett företag(helt annan bransch än den jag "kan") och visat mitt intresse att jobba där. Ska dit imorrn och lämna mitt CV personligen. Så håll tummarna!!

Problemet med såna här dagar är att jag har för mycket tid att bli sugen på....en massa saker som jag inte ska stoppa i mig. Jag vill liksom äta bort tristessen.
Jag har till o med varit röksugen....och det är ju för sjutton ett halvår sen jag slutade!!

SKÄRPNING!!

söndag 29 mars 2009

Tog med mig kameran ut på en promenad...

Tänkte ifall jag skulle bli på lite bättre humör. Det gick sådär...

Jag hittade lite vide som jag tycker är söta. Men de var lite blöta och tufsiga idag.
Photobucket

Photobucket

Inspirationen ville inte infinna sig och jag gjorde misstaget att inte ta med mig kameraväskan. Och i den låg macroobjektivet.... Såg jättefina utmanande vattendroppar i en gran. Men kunde inte komma nära med det objektivet som satt på. Typiskt va? Att man aldrig lär sig....

Ett par bilder till som jag fixat lite med i Photoshop.
Photobucket

Photobucket

Jag har i alla fall varit ute en sväng och fått lite luft. Nu ska jag ut i köket och se om jag kan till nån middag.

Ha de gott alla! Imorrn SKA jag gå 7km-rundan INNAN frukost!

Segt o lite deppigt idag...

Har funderat sen jag vaknade i morse om jag ska gå en promenad. Känner för lite socialt sällskap men de flesta är ju redan upptagna med sina familjer. Jag sitter här o badar mig i självömkan och känner mig bortglömd. Ungarna är hos sin pappa.

Jag vet att jag mår bättre av en promenad, men det är så trögt idag.
Två veckors arbetslöshet och jag är redan på väg ner? Inte bra.....
Hoppas det är tillfällig svacka. Jag försöker skylla på mensen, för då brukar jag vara lite mer depp än vanligt.

Tråååååkdag!!

lördag 28 mars 2009

Jag ångar fram som en jordfräs...eller nått

Det blev ett par points för mycket igår kväll så jag och en kompis var ute på en promenad på förmiddagen idag.
Det snöade igår och slaskar idag.
Vi gick en promenadrunda på ca 7km. Det mesta är grusväg inkl gegga och slask. Svor lite på bilar som inte saktade ner så vi fick nästan krypa ner i diket för att inte bli nerskvätta.

Men när jag kom hem upptäckte jag detta....
Baksidan på mina byxor

Detta är ingen bil som gjort, utan det är jag själv. Fråga mig inte hur jag går.... =/

Det var en underbart skön promenad trots slask. Jag blir pigg och jag mår överlag mycket bättre av mina promenader.
290min och 21,4km har det blivit denna vecka.
Härligt!
För ett halvår sen fick man släpa, hota, muta mig för att jag skulle följa med på promenader.... =)

Snart ska jag äta lunch och sen ska jag GÅ till affären och då blir det 4km till.

Ha en fortsatt trevlig helg!

fredag 27 mars 2009

Så jävla rakt in i hjärtat!!

Såg ni Laila & Tobias showdans ikväll?

http://www.tv4.se/1.283438?videoId=1.914777

Jag blev alldeles tårögd! Så vackert, så fantastiskt, så jävla rakt in i hjärtat!

Jag längtar.....

Idag har det kommit snö igen...och det har övergått till töväder! Usch! Blask är inget kul!
Så jag drömde mig bort bland mina bilder från i våras....

Det här är vackert, men hur ofta gnistrar det så?
Photobucket

Photobucket

Nu vill jag ha detta!!
Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Och jag ska damma av min kamera och använda den mycket mer än vad jag gör. Det är ju KUL att fota!!

Studera eller inte...

Ja, det är frågan.
Den 3 april är jag officiellt arbetslös (arbetsbefriad nu) och eftersom jag provat på det en längre period för några år sen så vet jag att det inte är bra för min psykiska hälsa.
Jag har visserligen lovat mig själv och alla i min närhet att inte sjunka och jag kommer koncentrera mig på min viktminskning så jag känner att jag är duktig med det.

MEN... Om jag nånsin ska utbilda mig så ska jag göra det nu. Det är i princip historiens värsta lågkonjuktur och jag är 40år. Det finns inga jobb inom den branschen jag har all erfarenhet.
Men mitt självförtroende är i botten när det gäller studier. Klarar jag av det? Är jag motiverad? Är utbildningen jag funderat på rätt för mig? Klarar jag mig ekonomiskt?
Jag är ute på okänd mark och det är så läskigt. Studieskulder är oxå läskigt....

Den 2 april är det öppet hus på skolan och då blir det mer info om programmen och kurserna som finns på skolan. så kanske jag har lite med kött på benen efter det besöket.

Här är utbildningen som jag funderar på:
Produktionslogistik KY-utbildning

*beslutsångest*

torsdag 26 mars 2009

Är lite mör i benen...

Igår var jag och e kompis ute och gick i 2½ timme. Kompisen är dagmatte så vi hade hund med oss, så det blev ingen "power-walk". Men jag kände mig lite sliten när jag kom hem ändå.

Idag var vi ute oxå, men denna gången blev det "bara" 1½ timmes promenad. Sen passade vi på att sola nästippen 1½ timme på hennes altan. Underbart väder!!

Men nu känner jag mig trött och sliten. Särskilt i benen... Kanske jag borde ta en vilodag imorrn, eller åtminstone inte gå så länge?
Har kollat ut en annan runda på hitta.se som är ca 6,3km. Lite inne i samhället, lite skog och lite ute på slätten (östergötland :)). En perfekt runda tror jag. Och så kan det ju vara lite kul att se något annat. Men vi får se imorrn. Är det strålande sol imorrn oxå så blir det svårt att låta bli en promenad.

Jag skulle i och för sig kunna gå hem till mamma en sväng. Det blir totalt 8km, men då delar jag upp det i två omgånger. 4km dit och 4km hem.

Sen har jag ett litet problem, en liten godis-sug-svacka. Imorrn är det fredag, min son åker till sin pappa och jag har pratat med mina hjärnspöken hela kvällen att jag inte ska köpa nått godis. Men mina hjärnspöken säger nått helt annat. Köp en godispåse för "det brukar du alltid göra", en gammal vana som gör sig påmind.
Så nån typ av "lyx" får det nog bli imorrn. Kanelmicrade äpplen och lättglass? Frukstsallad och lättglass?
Nån som kan tipsa om nått riktigt gott som inte drar för många points??

onsdag 25 mars 2009

Fina ord har jag fått idag...

Jag tror att en stor del i din framgång beror på att du bestämt dig för att inte låta arbetslösheten trycka ner dig - du har ju ändå inte fått sparken för att du gjort bort dig, utan för att några högdjur borta i USA gjort bort sig.
Därför går du med rak rygg och då går resten av livet så mycket lättare. Att du framgångsrikt slutade röka i höstas gör inte saken sämre, du har hittat en framgångsvåg att surfa på, och fortsätter du att låta det lysa kommer framgångsvågen snart att ge dig ett jobb, rekryterare ser när man tycker att man är bra på ett hälsosamt sätt.

Och jag tror denna tjej har väldigt rätt... Min viktminskning håller mig flytande och får mig att vara stolt över vad jag lyckas med.

Tack Anna!!

Sen vill jag oxå passa på att tacka alla mina läsare, alla som kommenterar, peppar, kramas och bryr sig om. Det betyder så himla jättemycket.
Min blogg och mina läsare ingår i den framgångsvåg som nämns ovan.

Tack alla!!

Nu är jag lite sentimental o snyftar lite... =) och nu ska jag fira min framgång med ett par våfflor.

Onsdag och vägningsdag!

-1,8kg!!

Nu så börjar jag fundera i banorna....är det här verkligen jag? Är det här verkligen sant? Kan det vara så här lätt?
Jag kan för mitt liv inte förstå var ifrån jag fått min motivation. Så här långt har jag aldrig nånsin kommit i min viktminskning.Jag har hållt på i 11 veckor och fortfarande inte tröttnat??

Jag hoppas verkligen denna motivtion håller i sig.Nu har det ju trots allt ganska många kilon, exakt 14,8kg, så det märks ju en del på kroppen.
Jag mår generellt bättre fysiskt, jag känner revbenen, jag börjar antyda en midja, jag ser i ansiktet att jag blivit smalare.
Det motiverar oxå...och hur bra kommer jag inte må fysiskt när jag är i mål??

Det som oroar lite är överflödigt skinn, men det problemet får jag ta då.....

tisdag 24 mars 2009

Frukost - bästa måltiden på dagen

När jag jobbade natt så längtade jag alltid efter frukosten när jag framåt småtimmarna började bli hungrig.
Det var så gott att få komma hem, äta frukost och sen krypa ner i sängen och sova gott...

Nu när är hemma hela tiden så är frukosten fortfarande den bästa måltiden. Ibland kan jag tänka på kvällen att om jag går o lägger mig lite tidigare så blir det snabbara frukost..

Ganska märkligt egentligen att det är just frukosten som är godast, för det är alltid samma varje morgon.
2½dl lättfil
2dl havreringar (frebaco)
1 skiva polar extrem
1msk mjukost 4%
2 tunna skivor skinka
gurka/tomat
purjolök om det finns hemma
=5,5 points

Men det är så gott!!


För en stund sen vid köksbordet:
Avnjuter frukost samtidigt som jag kollar jobbannonser....

Och nu ska jag ta mig en promenad i snön (muttrar). Men det är iaf solsken!

måndag 23 mars 2009

Bakslag - fan det var ju nyss vår i luften!!

Min son kom hem från fritidsgården för en stund sen och hade det inte kommit ner nått. Tio minuter senare såg det ut såhär...

Nån mer än jag som är trött på eländet??? Det vräker ner fortfarande.....

söndag 22 mars 2009

Mina pälsbollar =)

Fotade mina håriga älsklingar häromdagen...

Tilda lite uttråkad...


Tilda trött...


Flisan gillar inte kameran så hon stirrar och sen drar hon....

lördag 21 mars 2009

Farmors ring....

Min älskade farmor som dog i cancer när jag var tio år.... Nu kan jag ha ringen igen som varit hennes en gång i tiden.

Minns inte när jag hade den på mig senaste, men det är mååånga år!!


Ok, det är lite fläsk runtomkring, men den gick på utan våld och jag fick bort den utan våld =)

Nu ska jag bara komma i Tant Lisas ring oxå, men är lite bredare så den kräver lite smalare fingrar. Bild på den finns här

fredag 20 mars 2009

Provat kläder idag....

..och det var riktigt riktigt roligt! Peppande om inte annat!

Jag kunde få på mig kläder som hängde på "vanliga" avdelningen!! Tjoohoo!!
Provade två jeanskjolar i strl 46 och jag kunde ha bägge två! Sen provade jag en skitsnygg vårjacka i strl 46/48! Satt som en smäck!
Jag har alltid klätt mig i "säckiga" kläder som döljer. Men den här jackan hade ett midjeskärp och faktiskt så ser jag ju mycket smalare ut...

Men hur sjutton gör man med kläder när man håller på att gå ner i vikt? Särskilt när plånboken kommer damma rejält nu när jag blir arbetslös, och då menar jag rejält.
Var jättesugen på att köpa vårjackan, men den kommer ju snart bli för stor.... Jag känner mig lite för snål för att köpa "dyrare" kläder som jag sen inte kan använda.

Hur har ni gjort som gått ner flera storlekar?

Och så måste jag berätta angående mitt tidigare inlägg och om att mina ungar skulle kalla mig för "Tant" nu..
Den första kommentaren blir från båda i kör "Fan va snyggt mamma och vad smal du ser ut i ansiktet nu!!"
Kan man bli glad för mindre eller??

torsdag 19 mars 2009

Hu!! Nu jävlar blev det kort!! =O

Var hos frissan idag. Eftersom jag kommer bli arbetslös inom kort så sa jag till henne att jag ville ha en budgetklippning så jag inte behöver gå ofta....haha. Jodu, den fick jag allt smaka på!!

Såhär såg jag ut för några dagar sen....
Photobucket

Nu ser jag ut såhär!!
Photobucket

Sen försökte jag dra ut det med plattången....gick inget vidare. Det ÄR KORT!!
Photobucket

Nu kommer ungarna kalla mig för "tant" igen.....
Imorrn ska jag åka o köpa hårfärg, kanske växer det ut lite av det??

onsdag 18 mars 2009

Vår i luften!

Har ni det oxå?

Det är så skönt när dagarna blir längre och vårsolen värmer på nästippen. Man kan börja sitta ute vid husknuten och mysa i värmen och för att inte tala om alla vårblommor.
Snart kommer den tiden då jag kommer kräla runt i diket med min kamera och macroobjektiv =)
Photobucket
Foto från våren 2008

Idag har jag fått häcken ur soffan och tagit bort all klädsel och slängt det i tvättmaskin. Jag har tvättat klädseln till min fåtöljer. Laddar som bäst för att orka ta itu med att få dit klädseln igen. Det brukar vara ett h****te. Men det blir fint bara de är på plats igen.

Så trots det fina vårvädret har jag knappt varit utanför dörren mer än när jag sprungit till tvättstugan. Men jag har haft vidöppet och vädrat in vårluften i lägenheten.

Blir det lika härligt väder imorrn så ska näsan få lite sol på sig...

Vårkramar till er!!

13 kilo...

Det har jag gått ner totalt nu!!

(*o*)

-0,7kg blev det denna vecka. Är nöjd med tanke på omständigheterna. En halv pizza i fredags, mammas goda köttgryta i lördags med vispgrädde, godis till melodifestivalen i lördags kväll och att jag bara räknat points på en höft denna vecka.

Men den här veckan blir det stenkoll. Det är 2kg kvar till mitt delmål och jag ska försöka klara det på två veckor.

Godisförbud, många promenader, räkna och skriva upp alla points.

måndag 16 mars 2009

Ett par gamla favoriter.....

Fläskfilégratäng med chilismak, 4 port

600g fläskfilé
½tsk salt
2krm svart- och vitpeppar
200g färska champinjoner
1 röd paprika
2½dl grädde 7%
½dl chilisås
1dl riven ost 17%

Till servering: Kokt pressad potatis eller ris, grönsallad

Putsa köttet rent från hinnor. Skär i centimetertjocka skivor, bryn i stekpanna. Krydda med salt och peppar. Lägg över köttet på ett ugnsäkert fat.
Ansa champinjonerna och dela dem om de är stora. Bryn i stekpannan. Skölj, kärna ur och skär paprikan i klyftor. Lägg i champinjonerna och paprikan över köttet. Blanda grädde och chilisås och häll över. Strö på den rivna osten.
Gratinera i 225 grader i ca 10 minuter eller tills rätten fått fin färg.

Points per portion: 5 points
OBS! Räkna extra för stekmargarin och potatis eller riset!!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Helens kycklinggryta, 4 port

600g kycklingfilé
Salt
Peppar
½liter blandad svamp (jag brukar bara ha champinjoner)
3dl grädde 7%
3msk rött matlagningsvin
2msk portvins- eller svartvinbärsgelé
1msk kinesisk soja

Till servering: Rosmarinpotatis

Skär filéerna i mindre bitar. Salta och peppra. Bryn filéerna i matfett i en stekpanna. Lägg över köttet i en ugnsäker form.
Ansa svampen och skär den i bitar. Fräs svampen med matfett i en stekpanna. Tillsätt grädde, vin och gelé. Smaka av med salt, peppar och soja. Koka upp och låt puttra några minuter.
Häll svampsåsen över filéerna. Gratinera mitt i ugnen ca 15 minuter.

Points per portion: 4,5 points
OBS!! Räkna extra för stekmargarin och potatisen!!


Rosmarinpotatis

Bakpotatis eller stor ”vanlig” potatis
Grovt salt, olivolja, rosmarin

Dela potatisen i två delar, pensla på olja. Strö över salt och rosmarin.
Baka i ugnen i 200grader i 45 minuter

Points: Förslagsvis Douval på potatisen och räkna med olivoljan

Kommit igång med mina promenader igen...

Ja, jag hoppas i alla fall att det håller i sig nu....
Mitt mål att att gå en timmes promenad(5km) varje morgon före frukost måndag-fredag.
Har precis blivit arbetslös och detta får bli ett sätt för mig att hålla igång och komma upp på morgonen.

Mina promenader de senaste dagarna
Onsdag: 40minuters stavgång med en kompis
Fredag: 50 minuters raskpromenad
Lördag: 60 minuters rask promenad innan frukost
Söndag: 50 minuters rask promenad (gick hem till mamma ca 4km, fick skjuts tillbaka på kvällen ;)
Idag: 60 minuters rask promenad innan frukost. Ett riktigt härligt vårväder blir det idag... En riktigt skön promenad fick jag.

Jag måste bli bättre på att ta med mig stavarna.....

Nu ska jag kolla jobbannonser några timmar och se om jag kan skicka iväg några ansökningar.
Sen tror jag minsann att jag ska börja rensa ur mina garderober =)

Hoppas ni har en bra start på veckan!!

söndag 15 mars 2009

Det blev lite för mycket godis ikväll....

Men va sjutton! Det gör inte ett dugg. Imorrn är det pointsräknande som gäller igen och en lååååång rask promenad.

Det har ju faktiskt varit fest ikväll. Var hemma hos mamma för att kika på melodifestivalen och så var min älskade systerdotter där oxå. Och då blir moster som ett barn igen och är mest på golvnivå. Vi har badat, eller ja, hon har badat i balja och jag satt brevid. Men efteråt såg det ut som om jag oxå hade badat =)

Sen hade vi lite fotosession. Men bilderna blev visst lite suddiga.... Säg till en liten Ebba att vara still? Jodu....
Här är Ebba och jag framför spegeln...





Underbara unge!!!

Ja, vi tittade på melodifestivalen oxå, men då somnade Ebba. Hon tyckte nog att det bara var "sådär"... =)

torsdag 12 mars 2009

Före och under tiden...

Tvekade länge om jag skulle lägga ut detta kort, men va fasen, vad gör det?

Jag ser på vågen att jag gått ner i vikt, jag ser på måttbandet att jag blivit mindre och jag känner massor på kläderna. Men när jag ser mig själv i spegeln så ser jag lika stor ut? Ja, jag kan se lite i ansiktet, men inte särskilt mycket på kroppen.


Så jag ska försöka följa min viktminskning med foton för då kan jag se skillnad även där. Även om jag inte tycker om det jag ser, så är det motiverande att se att jag faktiskt blir mindre.


onsdag 11 mars 2009

2,7kg....

....är det kvar tills jag ska få en present av syster och systerdotter =) De har lovat att jag ska få något när jag gått ner 15kg. Spännande!!

From med idag väger jag mig på morgonen istället, så min viktminskning stämmer inte riktigt eftersom man oftast väger lite mer på eftermiddagen.
Men det gör ju inte så mycket, nästa vecka är jag i fas igen ju! =)

Vågen visade 107,9kg för en liten stund sen och det innebär -1,9kg.
OCH det blev en stjärna till!!

tisdag 10 mars 2009

Points under dagen...

Fick en fråga om hur jag lägger upp pointsen under dagen av Jessica som jag tänkte svara på i ett eget inlägg.

Jag får äta 24 points/dag och upplägget brukar vanligtvis bli såhär:

Frukost: 4-5points
Mellanmål: 0-3 points
Lunch: 5-6 points
Middag: 8-10 points
Mellanmål: 0-3 points

Jag vill ha lite mer points på kvällen för det är då jag alltid haft störst sug efter mat och har mest aptit. Jag försöker att alltid ha 2-4 points kvar efter middagen för att jag ska kunna ta till något framför tv:n ifall jag blir sugen. Särskilt på helgerna.
Till mellanmål äter jag oftast gratis-frukter, ibland blir det vanlijyoghurt 0,5% och apelsin (så himla gott!!)

Lata dagar och eftersom jag jobbar natt och sover på dagen så kan det allför ofta blir två frukostar och en middag + mellanmålen.
Jag är ganska trögstartat när jag vaknar på eftermiddagen och är inte sugen på att laga mat så fort jag vaknar och jag är inte särskilt sugen på varm mat. För att inte hamna i beteendet jag hade förut då jag åt frukost på morgonen och sen inger förrän på kvällen, så tillåter jag mig två frukostar ibland, även om det finns bättre alternativ.
Ibland har jag mat kvar från dagen innan och då får det bli det till lunch, men lite mindre portion.
Det viktigaste, tror jag, är att äta lite och ofta. Minst 5ggr/dag.

Jag äter ALLTID lagat mat på kvällen. På natten när jag jobbar äter jag en frukt på första rasten vid kl 00.30.

Hoppas jag fått med det du undrade om Jessica =)

måndag 9 mars 2009

Vad hände med motionen?

Den är puts väck borta....
Men imorrn kommer en kompis hit och då ska vi ut o gå. Måste komma igång med mina promenader igen, det är ju jätteskönt egentligen så jag förstår inte varför jag fastnat i soffan....

lördag 7 mars 2009

Mätardag!

Tror inte jag skrivit upp min måttminskning nångång i bloggen?
Det är ju egentligen minst lika roligt som att se minus på vågen =)

Jag mäter mig ungefär varannan vecka och såhär mycket har jag minskat sen jag började VV, 7 januari.

Bröst -4cm
Under bröst -9cm
Överarm -4cm
Midja -7cm
Höft -10cm
Lår -4cm
Hals -3cm
Knä -1cm
Handled -1cm

Just nu ser jag fram emot att få kunna använda en ring som jag fått av min pappa. Ringen tillhörde hans faster. Hon gick bort för lite drygt två år sen och eftersom pappa visste att ringen betydde massor för mig så fick jag den.
Det är hennes föräldrars vigselringar som är omgjorda till en ring. I ringen står det "Ernst o Elin 7/11 -03". Deras bröllopsdag =)
Vid familjära sammanhang brukar jag ha ringen i mitt halsband. En sån där fånig tanke att både pappa och Tant Lisa är med oss då....
Nu ser jag fram emot att kunna ha ringen på fingret.

Visst är den fin!?
(jag ser egentligen bara minnen i ringen, så även om den var skitful så skulle den vara fin för mig)

fredag 6 mars 2009

Kelig katt...

Det är jättemysigt med en kelig och gosig katt. Men min lilla skrutta blir ibland aldrig nöjd...
När jag sitter vid datorn så kommer hon upp och sätter sina framtassar på mitt ben, psykar mig, jamar och slår med tassen i ansiktet på mig. Hon får uppmärksamhet en stund, men så fort jag slutar så fortsätter hon såhär...

Helg!

I eftermiddag kommer mina söner hit efter en vecka hos sin pappa.
Som vanligt kommer vi åka och handla och köpa lite "fredagsmys". Men eftersom det blev en del synder förra veckan så kommer det inte bli några utsvävningar i helgen.
Mitt snacks ikväll blir vindruvor och pepsi max =) Inte en enda godisbit.
Sen hoppas jag ungarna är sugna på att spela kort....känner för en spelkväll med ett litet avbrott för mat och Let´s Dance =)

Middagsmaten har jag inte riktigt bestämt mig för än. Tacos kanske? Förslag?

Trevlig helg!!

onsdag 4 mars 2009

En tanke till min pappa...saknar dig!

Ibland blir saknaden så stor.... du skulle vara så stolt över mig nu. Du vet själv hur svårt det var att gå ner i vikt. Du kämpade oxå.

Pappa med ett fiskespö i handen, han stora intresse.
Photobucket

Det är ganska exakt 1½ år sen du lämnade oss. Denna spelades på pappas begravning. Det är både sorgligt och skönt på samma gång att lyssna....
http://www.youtube.com/watch?v=lmraSecyJ8U

Sista gången på VV ikväll...

Ja, iaf för ett tag framöver.

Tyvärr så har jag, som många andra, drabbats av arbetslöshet. Jag slutar jobbet den 2 april och för tillfället ser det inte så ljust ut på arbetsmarknaden. Och till följd av det så kommer det bli en väldigt stor förändring ekonomiskt. Från nattjobb till a-kassa =/

Jag SKA klara det oxå! Men har beslutat att "spara" VV-pengarna till att köpa bättre mat. 350kr är mycket pengar när man lever på marginalen.

Jag har kostat på mig en ny våg och tänker fortsätta vägningen på egen hand hemma.

Min vägdag kommer fortfarande bli på onsdagar, men istället för kvällsvägning kommer jag väga mig på morgonen.

Och hur gick det ikväll då? Med tanke på födelsedagskalas i torsdags och i lördags där jag faktiskt åt både kakor och tårta och ett biobesök i lördagskväll med oförskämt mycket godis i påsen så är jag nöjd.

-0,4kg!
Det gick neråt =)

Nu ska jag vara jätteduktig den här veckan, inga utsvävningar i helgen och jag ska ha ett större minus på vägen nästa vecka.

Skillnande på VV:s våg och min är endast 0,3kg (min visar mer) så väljer jag VV:s resultat denna vecka för att jag hamnade under 110kg-strecket. =)

Och så en uppdatering på min viktkurva. Visst ser det trevligt ut? =)

söndag 1 mars 2009

Idag har jag hämtar energi från.....

Photobucket
Photobucket
Underbaraste systerdotter Ebba! Syrran säger att hon har blivit ett monster o kommit in i en tidig tvåårstrots, men inte märker moster av sånt?! Kan det bero på att Ebba får som hon vill och att Anneli ständigt apar sig och kryper runt på golvet o busar.....

Så nu är min energidepå uppfylld så nu orkar jag lätt jobba elva timmar inatt!!